2-jaar-in-1

Versneld examen onderwijs

Versneld examen onderwijs (2-jaar-in-1)

Ben jij vastgelopen in het voorexamenjaar? Heb jij de verkeerde profielkeuze gemaakt? Of succesvol eindexamen afgelegd voor de mavo of havo en ben jij toegewijd om een hoger diploma te behalen? Het is bij Infinity College mogelijk om versneld het examenjaar te doen. Het studietraject 2-jaar-in-1. Het voordeel hiervan is dat je een heel schooljaar wint en in een verkorte tijd een diploma op zak hebt. Dit betekent wel, dat je een intensief traject ingaat waar wij je actief gaan begeleiden om je klaar te stomen voor het eindexamen.

 

Download Brochure

Studietraject 2-jaar-in-1

Het versneld examenjaar is er voor de intrinsiek gemotiveerde leerling die een schooljaar wil winnen door een intensief studieprogramma te volgen. Er wordt voor elke leerling een individueel studietraject opgesteld. Hier combineren we de lesstof van het voorexamenjaar met de lesstof van het examenjaar. Dit betekent dat de prestatie en studiedruk hoger ligt. Binnen dit traject bieden we onderwijs aan van negen tot vijf. Tijdens en buiten deze uren zal de leerling intensief begeleid worden door de vakdocenten en coaches. Het zal voorkomen dat zelfstudie vereist is in het weekend bijvoorbeeld.

Deelnemen aan versneld examenonderwijs is mogelijk voor de leerlingen die:

  • In het bezit zijn van een overgangsbewijs naar het voorexamenjaar.
  • Zijn blijven zitten in het voorexamenjaar.
  • Zijn gezakt voor het eindexamen.

Samenstelling vakkenpakket

Op Infinity College wordt het onderwijs om de leerling heen georganiseerd. Aan de hand van ambities en mogelijkheden van een leerling is het mogelijk om vakken te volgen op een hoger niveau. Waarom zou je per slot van rekening alle vakken op havo-niveau afronden als je voor bepaalde vakken vwo-capaciteit bezit. Als je na de havo een vwo-diploma wilt behalen, hoef je nog maar enkele vakken af te ronden.

Wij vinden het belangrijk dat we het talent van onze leerling verder ontplooien. Het is mogelijk om het voorexamenjaar te versnellen of te vertragen, door bijvoorbeeld de schoolexamens te spreiden over twee jaar. Zij kunnen zich in rust voorbereiden en de studiedruk wordt hiermee deels ontlast.

Certificaten

Wil je alleen de vakken over doen die je het vorige jaar niet behaald hebt? Of wil je voor een vak een hoger cijfer halen? Via deelcertificaten kan je alsnog een volledig diploma halen. Wij zorgen door extra aandacht en focus dat je je doelen bereikt.

Vragen? Stel ze!