Het omzetten van fysieke klassen naar een online tegenhanger is voor Infinity College geen enkel probleem. Wij hebben namelijk alle lessen online en klik-klaar beschikbaar voor elke leerling! Vanwege het coronavirus zijn de vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht enige tijd gesloten, maar verder is het business as usual. Het online onderwijs is net zo interactief als de lessen die normaal gesproken op de campus worden gegeven. Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? Onze ervaringsdeskundigen geven 5 tips die het online onderwijs een stukje makkelijker maken!

1. Zorg voor een goed online communicatieplatform

Wij gebruiken Google Meet om de agenda’s van leerlingen te vullen, op basis van hun individuele rooster en leerdoelen. Het slimme onderwijssysteem past zich zonder problemen aan deze unieke situatie aan, waardoor leerlingen gewoon door kunnen leren. Onze coaches hebben onderling (per locatie) dagelijks een online vergadering om de dag door te spreken. Zo blijven ook zij op de hoogte van wat er speelt!

2. Blijf betrokken

Persoonlijke aandacht en individuele aanpak zijn twee van onze peilers waar we enorm veel aandacht aan blijven geven. Ook in deze nieuwe situatie. Wij behouden kleine klassen van vijf tot tien leerlingen. De inhoud van het onderwijs wordt om de leerling heen georganiseerd en dat werkt online net zo goed als offline. Docenten en coaches zijn even toegankelijk als altijd en bieden de ondersteuning die leerlingen gewend zijn. Nu even niet in de klas, maar net zo persoonlijk via de digitale wegen die beschikbaar zijn. The school must go on, op een zo veilig mogelijke manier voor iedereen! Het contact met de leerlingen vult elke coach op zijn of haar eigen manier in. Zo worden er iedere ochtend persoonlijke berichten naar de leerlingen gestuurd en wordt er actief gebruik gemaakt van Whatsapp om de gehele klas te bereiken en onderling te communiceren. Tijdens de lessen niet op je telefoon zitten gaat voor nu dus even niet op! 😉 

3. Behoud visueel contact

Even elkaar in de ogen aankijken blijft ook in deze tijden belangrijk. Onze coaches zien de leerlingen ook in één-op-één online meetings. Dus de hele dag in je pyjama blijven is niet echt een optie. Zo zorgen we er ook indirect voor dat de routine van de leerlingen zo normaal mogelijk blijft. 

4. Houd de structuur erin

Onze coaches hebben onderling per vestiging dagelijks een online meeting om de dag door te spreken. Onze leerlingen werken op basis van een rooster, met daarin de blokken dat ze les hebben. Die momenten worden ze dus ook geacht in de (online) klas te zitten. Op basis van het rooster wordt er een weekplanning gemaakt: wanneer ga je waarmee aan de slag? Wanneer moet de opdracht af zijn

5. Houd het leuk!

Gelukkig hebben wij zeer creatieve coaches en docenten bij Infinity College die telkens weer nieuwe dingen bedenken om het volgen van lessen op afstand leuk te houden. Maar de leerlingen zelf zijn vaak net zo creatief! In Utrecht hebben de leerlingen een gezamenlijk online lunchmoment. Dan wordt er een wedstrijdje gedaan wie de lekkerste tosti heeft gebouwd.

Hoe de komende tijd er ook uitziet, op het Infinity College gaan de lessen ‘gewoon’ door!

 

Vragen? Stel ze!

Heb je vragen over een  van de behandelde onderwerpen of over onderwijs in zijn algemeenheid? Neem gerust contact met ons op.
Je kunt ons bereiken via e-mail op info@infinitycollege.nl of  telefonisch via 0320 22 99 26.