5 tips voor thuisonderwijs van onze coaches

Vanaf woensdag 16 december zijn alle scholen in Nederland weer overgegaan op afstandsonderwijs. Afgezien van examenleerlingen, volgen ook onze leerlingen weer onderwijs op afstand. Gelukkig heeft het Infinity College jarenlange ervaring op het gebied van online onderwijs, dus missen onze leerlingen geen enkele les. Toch is het voor leerlingen een grote verandering om weer vanuit huis onderwijs te volgen, in plaats van in de schoolbanken. Om leerlingen te helpen bij deze overgang, delen onze coaches hun beste tips om bij te blijven en de dag door te komen:

  1. Zorg voor structuur

Ten eerste is het belangrijk om dezelfde structuur aan te houden als wanneer je wel naar school gaat. Ga daarom op tijd naar bed en sta niet later op dan je normaal gesproken zou doen. Zorg voor een dagritme en houd je aan vaste tijden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je in de ochtend alle lessen volgt en je huiswerk afrondt, zodat je in de middag tijd over houdt voor Netflix of andere leuke activiteiten!

  1. Maak een haalbare planning

Maak een haalbare tijdsplanning, jouw persoonlijke coach helpt je hierbij. Omdat je thuiswerkt, zul je waarschijnlijk minder productief zijn. Wanneer je planning niet haalbaar is en je dus niet alles afkrijgt, kan dit voor de nodige frustratie zorgen. Zorg er daarom voor dat je niet te veel plant.

  1. Zorg voor een opgeruimde thuiswerkplek

Zorg voor een opgeruimde thuiswerkplek waar je in alle rust kan werken. Chaos in je kamer is chaos in je hoofd!

  1. Wissel boeken af met video’s

Heb je moeite met het concentreren op de letters in je boek? Wissel het lezen van boeken dan af met het kijken van video’s. Op It’s Learning zijn verschillende video’s te vinden die je kunnen helpen bij jouw werk.

  1. Houd contact met je coach

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Jouw coach is de hele dag bereikbaar! Je ouders doen natuurlijk hun uiterste best om je vragen te beantwoorden, maar jouw coach kan jou het best helpen met je schoolwerk. Stuur een appje naar je coach, zodat hij of zij jou verder kan helpen.

Als laatst willen wij ook de ouders nog een tip meegeven:

De nieuwe situatie hoeft niet perfect te zijn. Als kinderen ineens thuisonderwijs moeten volgen, merken wij als school dat veel ouders alles perfect voor elkaar willen hebben. Dat is een mooi streven, maar laat dit toch een beetje los. In de thuissituatie werken kinderen nou eenmaal minder goed, het is immers hun omgeving om te ontspannen, niet om te werken.

Wij hopen dat deze tips jullie helpen met het volgen van onderwijs op afstand. Wij wensen jullie heel veel succes en kunnen niet wachten jullie weer op school te mogen ontvangen!

Vragen? Stel ze!

Heb je vragen over een  van de behandelde onderwerpen of over onderwijs in zijn algemeenheid? Neem gerust contact met ons op.
Je kunt ons bereiken via e-mail op info@infinitycollege.nl of  telefonisch via 0320 22 99 26.