Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

De overgang van bassischool naar de middelbare school is een spannende tijd en moet soepel gaan. Ook als uw kind al op het voorgezet onderwijs zit en zich verder aan het oriënteren is. Op Infinity College vinden wij het belangrijk dat u als ouder een weloverwogen en doordachte keuze kunt maken. Op deze pagina kunt u alles terug vinden over onze aanmeldprocedure.

1. Jij hebt contact met ons opgenomen

Via een eerste contactmoment heb jij met Infinity College contact opgenomen. Je hebt bijvoorbeeld de brochure aangevraagd of jij of jouw ouders hebben met ons gebeld. Misschien heb je je zelfs al aangemeld voor de open dag of de live Q&A! Leuk!

2. We plannen een kennismakingsgesprek

De school waar je naartoe gaat is een belangrijke keuze. Graag maken we kennis met jou en jouw ouders middels een kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden op één van onze locaties of online.

3. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de vervolgstappen

Tijdens het kennismakingsgesprek beantwoorden we graag al jouw vragen, willen wij je leren kennen en vertellen we je alles over Infinity College. De weg naar je diploma begint immers hier!

Notitie voor de ouders: Het kennismakingsgesprek is ten allen tijden vrijblijvend. Na een positief kennismakingsgesprek nodigen wij uw zoon of dochter graag uit voor een meeloopdag.

 

4. Je loopt een dag mee op het Infinity College

Bezoek een meeloopdag en voel je een leerling van Infinity College voor één dag. Tijdens een meeloopdag loop je mee met een leerling, proef je de sfeer op school en volg je verschillende lessen. Het kan zijn dat je er niks van snapt en dat is helemaal niet erg. Je volgt tenslotte ‘zomaar’ een paar lessen en bent niet voorbereid. Meeloopdagen zijn bedoeld om te zien hoe het er echt aan toe gaat op Infinity College. 

Notitie voor de ouders: Het is vanzelfsprekend dat de meeloopdag vrijblijvend is. Wij plannen wel altijd een intake-/evaluatiegesprek in.

5. Intakegesprek

Het belangrijkste bij een aanmelding is jouw intakegesprek. Daar hechten wij veel waarde aan, omdat we ons samen verbinden aan jouw uitdaging. Samen met je ouders heb je een gesprek met de schoolleider en/of de coach die betrokken is bij jouw ontwikkelplan.

Wij zijn meer geïntresseerd in jouw toekomst dan in het verleden. Toch kan het makkelijk zijn om bepaalde ‘bewijsstukken’ van tevoren naar ons toe te sturen zodat wij dit mee kunnen nemen in jouw persoonlijke plan. Ben je trots op de CITO-score die je behaald hebt? Stuur deze dan zeker mee. Dit geldt ook voor alle andere informatie die vanuit vorige onderwijsinstellingen voorhanden is. Heb je geen relevanten informatie om naar ons toe te sturen? Geen enkel probleem. Onze onderwijsdeskundigen zijn prima in stat om toetsen en testen te verzorgen indien noodzakelijk.

Let er op dat een inschrijving altijd voorlopig is! De inschrijving is altijd onder voorbehoud van genoeg aanmeldingen voor het niveau van het betreffende studiejaar!