Deelcertificaten mavo, havo, vwo
In het huidige onderwijslandschap hebben leerlingen diverse opties om hun opleiding voort te zetten en twee veelvoorkomende alternatieven zijn particulier onderwijs en VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenonderwijs). Beide vormen van onderwijs hebben unieke kenmerken en voordelen die van invloed kunnen zijn op de keuze van een leerling op basis van hun specifieke behoeften en omstandigheden.

Particulier onderwijs: maatwerk

Particulier onderwijs wordt gekenmerkt door onafhankelijke instellingen die niet worden gefinancierd door de overheid. Deze scholen hebben vaak meer vrijheid in het bepalen van hun lesprogramma en lesmethoden. Bij het Infinity College wordt dit vormgegeven door kleinere klassen en meer individuele aandacht voor leerlingen. Naast de vaklessen krijgen de leerlingen ook werklessen. Dit zijn lessen waarin de leerlingen onder begeleiding van een coach of docent aan het huiswerk van bepaalde vakgebieden werken. Een van de belangrijkste voordelen van particulier onderwijs is dat leerlingen vaak de keuze uit een breed scala aan vakken hebben en meer controle over het tempo van hun studie.

Een ander aspect van particulier onderwijs is de nadruk op de kwaliteit van het onderwijs. Omdat particuliere scholen afhankelijk zijn van hun reputatie en tevredenheid van leerlingen, streven ze vaak naar hoogwaardig onderwijs met goed gekwalificeerde docenten en moderne leermiddelen. Met meer dan 75 jaar ervaring weten wij bij het Infinity College dan ook hoe je onderwijs echt slim inricht en zijn we ook nog eens vele malen goedkoper dan de concurrent.

Lees hier meer over de aanpak van Infinity College

VAVO: herkansing en kans op diplomering

VAVO is specifiek ontworpen voor volwassenen die hun voortgezet onderwijs willen afronden en is gekoppeld aan een ROC. Het biedt de mogelijkheid om alsnog een diploma te behalen en omvat vaak vakken op het niveau van VMBO, HAVO en VWO. Een belangrijk kenmerk van de VAVO is dat het leerlingen de kans geeft om vakken te herkansen of op te halen, waardoor ze de mogelijkheid hebben om hun eigen leerpad te bepalen en bewandelen.

VAVO biedt een meer traditionele benadering van het onderwijs. Dit kan voordelig zijn voor leerlingen die behoefte hebben aan een leeromgeving met vaste lesroosters en duidelijke studievoortgang.

Lees meer over deelcertificaten behalen via Infinity College

Het kiezen tussen particulier onderwijs en VAVO

Bij het maken van de keuze tussen particulier onderwijs en VAVO is het belangrijk om rekening te houden met individuele behoeften, doelen en leerstijlen. Particulier onderwijs biedt maatwerk, terwijl VAVO een traditionele benadering biedt met mogelijkheden voor het herkansen of het verbeteren van cijfers.

Belangrijk om in gedachten te houden bij het overwegen van VAVO is of er specifieke vakken zijn die nodig zijn voor vervolgstudies of loopbaandoelen. Sommige leerlingen geven de voorkeur aan particulier onderwijs vanwege de brede selectie aan vakken. Bij Infinity College bieden wij alle profielen aan op MAVO, HAVO en VWO-niveau. Elke nieuwe leerling krijgt bij Infinity College een uitgebreid intakegesprek waarin wij ons richten op de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, maar ook op wat er nodig is voor de leerling om goede studieresultaten te behalen. Hierbij staan het ontwikkel tempo en de leerbehoefte van de leerling centraal. Wij vinden dat je talent moet uitvergroten en richten ons dan vooral op waar onze leerlingen goed in zijn maar gaan uitdagingen zeker niet uit de weg. Onze leerlingen volgen vaklessen in kleine klassen en werken tussendoor tijdens de werklessen aan hun huiswerk. Hierbij worden zij begeleid door hun persoonlijk coach die ervoor zorgt dat de leerlingen meer grip krijgen op het huiswerk door het leren van plannen en organiseren.

Concluderend, particulier onderwijs als VAVO bieden waardevolle kansen voor educatie, maar het is cruciaal om de unieke kenmerken van elk systeem te begrijpen en af te wegen welke het beste aansluit bij de individuele behoeften en doelen van de student.