Infinity College benoemt Henk Zwart tot nieuwe rector

Henk Zwart, die al enige tijd aan Infinity College verbonden is als vestigingsleider wordt de nieuwe rector van deze particuliere school. Dat heeft de directie van IVIO, waartoe Infinity College behoort, vandaag bekend gemaakt. Zwart volgt de huidige rector a.i. Ruben van der Winden per 1 juli op. Zwart heeft uitgebreide ervaring in het onderwijs en wordt door collega’s gewaardeerd om zijn innovatieve manier van denken op het gebied van onderwijs en management.

Directeur van IVIO Sjoerd Veltman: ‘Met Henk Zwart haalt Infinity College een rector binnen met een uitstekend profiel die bewezen heeft met zijn brede, vernieuwende blik mensen te kunnen motiveren en stimuleren in een onderwijsomgeving. Samen met vestigingsleiders van onze scholen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven staat er een uitstekend team dat sturing kan geven aan de volgende fase van de groei van Infinity College’.  Zwart studeerde Educational Leadership in het Engelse Bath en leidde eerder voor IVIO-zusterorganisatie LanguageOne scholen in de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds november jl. is hij betrokken bij het Infinity College als vestigingsleider van de school in Amsterdam.

Onderscheidend onderwijsconcept
Infinity College hanteert een vernieuwend en onderscheidend onderwijsconcept, waarbij de leerling écht centraal gesteld wordt. Op basis van zijn of haar specifieke situatie en talenten wordt een speciaal leertraject ontwikkeld. Individuele aandacht en begeleiding staan daarin centraal. Zo hebben alle leerlingen een fulltime coach, die hen helpt waar nodig en extra uitdaagt waar het kan.

Onderscheidend van Infinity College is ook de prijsstelling, die tot wel 40% lager is dan andere aanbieders van particulier onderwijs. Bovendien biedt zij scholieren, onder voorwaarden, een diplomagarantie aan.

Route van groei
Infinity College groeit snel. Pas drieënhalf jaar geleden opende de eerste vestiging in Amsterdam. Al in het schooljaar 2018/2019 werd een tweede vestiging geopend in Rotterdam, gevolgd door een vestiging in Utrecht vorig schooljaar. “We zien dat er ook vraag is in andere regio’s. Ouders melden zich proactief bij ons en dat is uiteraard een heel mooi compliment”, aldus Veltman. “Aan Henk Zwart de eer om in schooljaar 2021/2022 de deuren te openen in Eindhoven en ook in Den Haag. En om mee te kijken naar de mogelijkheden voor verdere uitbreiding”.