Infinity College, aanbieder van particulier voortgezet onderwijs, biedt als eerste in Nederland een diplomagarantie aan. De particuliere school die is ontstaan vanuit de Wereldschool biedt deze voor leerlingen van zowel vmbo, havo of vwo-niveau aan. Op basis van de eigen lesmethode en hoge slagingspercentages uit recente jaren zet Infinity College nu deze vernieuwende stap in onderwijsland.

Hoe werkt de diplomagarantie?
Elke leerling maakt eerst uitgebreid kennis met Infinity College alvorens hij of zij start met het leerprogramma. Onderdeel daarvan is een intakegesprek waarin vooral gekeken wordt naar de leerbehoeften van de leerlingen, hun talenten en interesses en waar eventueel extra hulp nodig is. Op basis daarvan ontwikkelt Infinity College een eigen leertraject. Volgens Ruben van der Winden, rector van Infinity College, gaat het om een bewezen traject: Wij zijn ervan overtuigd dat deze aanpak tot succes leidt,  oftewel het behalen van een diploma. Als de leerling en de ouders akkoord gaan met deze aanpak, dan koppelen wij daar een diplomagarantie aan.”

Mocht een leerling ondanks alles toch zakken voor het examen, dan mag hij of zij het volgend schooljaar gratis volgen bij Infinity College om alsnog het diploma te halen. Van der Winden: “Wij zijn er van overtuigd dat met deze wetenschap de leerlingen veel fijner aan hun voortgezet onderwijs kunnen beginnen, of een vervolg daaraan kunnen geven en met veel meer vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien. Onze verwachting is dat ons initiatief in de toekomst zeker navolging zal krijgen.”

Diplomagarantie voor alle leerlingen beschikbaar
De diplomagarantie geldt in principe voor iedereen, zolang de leerling het geadviseerde leertraject volgt. Van der Winden: “Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen te bedenken, bijvoorbeeld als een leerling op eigen risico opgaat voor de examens waarbij in het voortraject gebleken is dat een bepaald traject, zoals het versnelde examenprogramma, niet haalbaar is.” Maar onze ervaring is dat het grootste gedeelte van de leerlingen voor de diplomagarantie in aanmerking zal komen. “Wij kijken er dan ook naar uit om de leerlingen te ontvangen en te helpen op de route naar hun diploma.”

Over Infinity College
Infinity College heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en vanaf schooljaar 2021/2022 ook in Den Haag en Eindhoven. De onderwijsmethodiek van Infinity College is gemaakt voor ouders/leerlingen die niet geloven in gemiddelden en staan voor onderwijs op maat. Voor wie onbekend is met Infinity College zijn er verschillende mogelijkheden om kennis te maken met het onderwijsconcept. Zo worden er geregeld open dagen en kennismakingswebinars georganiseerd en is er de mogelijkheid om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Meer informatie is te vinden op www.infinitycollege.nl

Vragen? Stel ze!

Heb je vragen over een  van de behandelde onderwerpen of over onderwijs in zijn algemeenheid? Neem gerust contact met ons op.
Je kunt ons bereiken via e-mail op info@infinitycollege.nl of  telefonisch via 0320 22 99 26.