Over Infinity College

Je kunt leren op je eigen niveau en tempo

Over Infinity College

Bij Infinity College nemen wij de mogelijkheden en ambities van de leerling als uitgangspunt. Het uitvergroten van talent staat hierbij centraal. Bij Infinity College gaan de leerlingen veertig uur per week naar school. Dit houdt in dat wij acht tot tien uur per week extra aan onderwijs en besteden in vergelijking met een reguliere middelbare school. In onze rustige kleine klassen begeleiden wij leerlingen van brugklas tot eindexamen en krijgen de leerlingen de aandacht die zij verdienen. Onze onderwijs methodiek is gemaakt voor ouders/leerlingen die niet geloven in gemiddelden en staan voor onderwijs op maat.

 

Behoefte individu centraal

Coaches en vakdocenten

g

Veelzijdig en flexibel onderwijs

Download Brochure

Kleine klassen

Op Infinity College geloven we dat kleine klassen leiden tot betere leerprestaties. Hierom zijn de klassen op Infinity College niet groter dan acht leerlingen. Er is veel ruimte voor meer persoonlijke aandacht en dit draagt bij aan een veilige lesomgeving. Door de kleinschaligheid heerst er een rustige ontspannen sfeer. Docenten kunnen de lesinhoud afstemmen op de individuele behoeften. Hierdoor kunnen de docenten leerlingen stimuleren het beste in zichzelf naar boven te halen. Tot slot; dankzij de kleine klassen is er tijdens de lessen veel ruimte voor dialoog. De docent kan vanwege de kleinschaligheid écht in gesprek gaan met de leerlingen. Dit zorgt voor een actievere en meer betrokken houding onder de leerlingen.

 

Effectieve leertijd

Meer leren in minder tijd en toch beter onthouden, wie wil dat niet? Infinity College werkt samen met Time2Control. Op het Infinity College leren we leerlingen meer grip te krijgen op het huiswerk door dit beter te plannen en te organiseren. Ook krijgen leerlingen inzicht in de manier hoe zij leren en technieken om dit te verbeteren. We leren sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

De leertijd wordt op het Inifinity College maximaal benut. Voor elk vak heb je elke week 1 à 2 uur in zeer kleine groepen intensief les van je vakdocent. Onder begeleiding van je coach werk je vervolgens gedurende de week aan de inoefening en voorbereiding van de lesstof.
Daarnaast heb je voor elk vak een inloopuur. Hiervoor verzamel je tijdens de week de vragen die je dan met je vakdocent kunt bespreken.

 

Amsterdam

Infinity College is gevestigd op de campus in Diemen. De campus kan het best worden omgeschreven als een rustige plek om te leren en de drukte van Amsterdam te ontvluchten. Ter plaatse vindt de leerling alles wat hij nodig heeft om goed te presteren. De omgeving kenmerkt zich met uitgebreide voorzieningen zoals een supermarkt, sportfaciliteiten die toegankelijk zijn voor leerlingen van Infinity College en diverse eetgelegenheden. Ook is de school zeer goed bereikbaar. Op twee minuten loop afstand ligt het trein- en metrostation Diemen–Zuid, met directe verbindingen naar het centrum van Amsterdam.

Rotterdam

Onze school in Rotterdam is gevestigd aan de Schiekade 830. Een nostalgisch monumentaal pand midden in het centrum van Rotterdam. De rust en veiligheid in en om het gebouw vormen de ideale omgeving voor goede studieresultaten. De school is op loopafstand van het centraal station en is omgeven door diverse eetgelegenheden en sportfaciliteiten die toegankelijk zijn voor leerlingen van het Infinity College.

Utrecht

Bij het Infinity College Utrecht merkt u direct als u het gebouw binnen loopt: hier regeert succes.  Een school waar leerlingen, docenten en coaches samen bouwen aan de toekomst. Onze school is gevestigd aan de Daltonlaan 400 (Sciencepark), het educatief centrum van Utrecht. De school is goed bereikbaar met het openbaarvervoer. De bus stopt pal voor de deur. De omgeving kenmerkt zich als een rustige en veilige plek. Een school waar de  leerling alles vindt wat hij nodig heeft om goed te presteren.  

 

 

Hoe het werkt

Een dag op het Infinity College