Over
Infinity College

Je kunt leren op je eigen niveau en tempo

Bij Infinity College nemen wij de mogelijkheden en ambities van de leerling als uitgangspunt. Het uitvergroten van talent staat hierbij centraal.

Bij Infinity College gaan de leerlingen veertig uur per week naar school. Dit houdt in dat wij acht tot tien uur per week extra aan onderwijs en besteden in vergelijking met een reguliere middelbare school. In onze rustige kleine klassen begeleiden wij leerlingen van brugklas tot eindexamen en krijgen de leerlingen de aandacht die zij verdienen. Onze onderwijs methodiek is gemaakt voor ouders/leerlingen die niet geloven in gemiddelden en staan voor onderwijs op maat.

  Hoe het werkt

  Leren in je eigen tempo. Dat is een lesdag op het Infinity Collega in een notendop. Lessen in kleine klassen worden afgewisseld met het maken van huiswerk onder begeleiding van een coach, sport en cultuur.

  Kleine klassen

  Op Infinity College geloven we dat kleine klassen leiden tot betere leerprestaties. Hierom zijn de klassen op Infinity College niet groter dan acht leerlingen. Er is veel ruimte voor meer persoonlijke aandacht en dit draagt bij aan een veilige lesomgeving. Door de kleinschaligheid heerst er een rustige ontspannen sfeer. Docenten kunnen de lesinhoud afstemmen op de individuele behoeften. Hierdoor kunnen de docenten leerlingen stimuleren het beste in zichzelf naar boven te halen. Tot slot; dankzij de kleine klassen is er tijdens de lessen veel ruimte voor dialoog. De docent kan vanwege de kleinschaligheid écht in gesprek gaan met de leerlingen. Dit zorgt voor een actievere en meer betrokken houding onder de leerlingen.

  Effectieve leertijd

  Meer leren in minder tijd en toch beter onthouden, wie wil dat niet? Op het Infinity College leren we leerlingen meer grip te krijgen op het huiswerk door dit beter te plannen en te organiseren. Ook krijgen leerlingen inzicht in de manier hoe zij leren en technieken om dit te verbeteren. We leren sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmaps en beter onthouden dankzij geheugentechnieken.

  De leertijd wordt op het Inifinity College maximaal benut. Voor elk vak heb je elke week 1 à 2 uur in zeer kleine groepen intensief les van je vakdocent. Onder begeleiding van je coach werk je vervolgens gedurende de week aan de inoefening en voorbereiding van de lesstof. Daarnaast heb je voor elk vak een inloopuur. Hiervoor verzamel je tijdens de week de vragen die je dan met je vakdocent kunt bespreken.

  “Het is hard werken, dat hoort hij ook van zijn coach. Aan de andere kant krijgt hij precies wat hij nodig heeft.”

  Vader Khalid,
  leerling 2 mavo (vmbo-tl)

  Vestigingen

  Infinity College biedt momenteel onder­wijs aan op vier locaties: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De komende jaren staat verdere uitbreiding gepland.

  Amsterdam

  Infinity College Amsterdam
  Dalsteindreef 141
  1112 XJ Diemen

  Infinity College Amsterdam is gevestigd op de Campus in Diemen. Een rustige plek om te leren en de drukte van Amsterdam te ont­vluchten. De Campus kenmerkt zich door uitgebreide voor­zieningen zoals een supermarkt, sport­faciliteiten en diverse eetgelegen­heden. De school is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het trein- en metrostation Diemen-Zuid ligt op slechts 2 minuten lopen. Van Amsterdam Centraal reis je met de metro in slechts 14 minuten naar de Campus. Ook vanuit Almere, het Gooi en Hoofddorp zijn er directe trein­verbindingen naar station Diemen-Zuid. Breng je liever zelf je kind naar school? Geen probleem, de campus ligt vlakbij de ring van Amsterdam en is dus ook met de auto goed bereikbaar.

  Den Haag

  Infinity College Den Haag
  Floris Grijpstraat 2
  2596 XE Den Haag

  Infinity College Den Haag is gevestigd aan de Floris Grijpstraat 2 in het pand dat veel mensen kennen als het EY-pand. Het monumentale pand uit de jaren 30 is onlangs volledig gerenoveerd en biedt een mooie combinatie van karakteristieke elementen en moderne faciliteiten. De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt vanaf Den Haag Centraal met buslijn 20 (richting Duinzigt) reizen, vanaf de bushalte is het dan ongeveer 5 minuten lopen. Je kunt ook tramlijn 9 (richting Scheveningen Noord) pakken. Vanaf de tramhalte is het circa 10 minuten lopen. Met de fiets ben je vanaf Den Haag Centraal zo’n 10 minuten onderweg naar Infinity College.

  Rotterdam

  Infinity College Rotterdam
  Schiekade 830
  3032 AL Rotterdam

  Infinity College is in Rotterdam gevestigd aan de Schiekade 830, in het monumentale pand ‘De Nieuwe Nederlanden’. De school is centraal gelegen in het centrum. In de bruisende omgeving zijn uitgebreide voorzieningen aanwezig, zoals eetgelegenheden, supermarkten en sportfaciliteiten. De school is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Trein- en metrostation Rotterdam Centraal is vlakbij. Vanaf het station is het slechts 5 minuten lopen naar school. We nodigen je graag uit om kennis te komen maken bij Infinity College in Rotterdam. Je vindt ons op de 2e verdieping.

  Utrecht

  Infinity College Utrecht
  Daltonlaan 400
  3584 BK Utrecht

  Infinity College is in Utrecht gevestigd aan de Daltonlaan 400 en ligt in onderwijsgebied Uithof. Het moderne pand biedt veel licht en ruimte voor de leerlingen en vormt zo een prettige leer­omgeving. In de buurt zijn uitgebreide voor­zieningen aanwezig, zoals eetgelegenheden en sportfaciliteiten. De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal kun je met de bus of met de sneltram naar school komen. Indien je met de bus komt, kies je U-link 28 richting Science Park (halte Rijnsweerd-Zuid). Met de sneltram kies je lijn 22 (halte De Kromme Rijn). We nodigen je graag uit om kennis te komen maken bij Infinity College in Utrecht. Je vindt ons op de 2e verdieping.

  Open dagen

  Naast het behalen van een schooldiploma, ontdek je bij het Infinity College wie je bent, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Tijdens de open dag vertellen wij je alles over onze school, het unieke onderwijsprogramma en de vele mogelijkheden. Daarnaast staan leerlingen, coaches en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden.
  Eerstvolgende open dagen zijn gepland op 21 augustus.