Graag stellen we je voor aan Lonneke, ze is coach bij Infinity College in Diemen!

Hi Lonneke, kan je een typische werkdag beschrijven?

Eigenlijk is geen dag hetzelfde, elke dag start ik mijn eigen klas op met een groepsgesprek. In dit gesprek worden belangrijke mededelingen gedaan en worden de zaken van de dag besproken. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met hun weekplanning en ben ik vooral bezig met de leerlingen te coachen. Dat behelst onder andere het helpen met huiswerk en voorbereiden voor de toetsen, maar ook simpele dingen als hen herinneren dat ze naar een bepaalde les moeten gaan en checken of ze nog volgens planning lopen. Tussendoor komen vaak vragen van ouders of docenten die je moet beantwoorden. En voor je het weet is de dag weer voorbij.

Vertel, wat was jouw favoriete vak toen je zelf op school zat?

Mijn favoriete vak was Nederlands, maar dit kwam vooral door de leuke leraar, haha.

Wat vind jij het leukste aan Infinity College?

De kleinschaligheid en het persoonlijke contact met de leerlingen en collega’s. Doordat je een beperkt aantal leerlingen in je coachgroep hebt en je de leerlingen elke dag ziet bouw je een persoonlijke band met hen op. Je leert de kinderen goed kennen waardoor je hen ook echt verder kan helpen in het leerproces. Ik waardeer het heel erg dat dit mogelijk is binnen Infinity College. Eigenlijk verdient elk kind deze aandacht.

Hoe houd je in deze vreemde tijd goed contact met de leerlingen?

Vooral met WhatsApp. Daarnaast probeer ik in elke online-les aan te sluiten, zodat ik ze elke dag ook even spreek. Wekelijks spreek ik de leerling ook nog individueel via Google-Meet. Daarbij zorg ik dat sowieso drie dagen per week op de locatie ben, hierdoor geef ik de leerlingen de mogelijkheid om fysiek op school te komen en op deze manier alles door te spreken. Ik merk dat het toch fijner werken is als de leerling fysiek aanwezig is, natuurlijk worden dan de coronamaatregelen in acht genomen en blijven we op 1,5 meter van elkaar. Ik merk dat leerlingen het fijn vinden om toch gebruik te maken van deze mogelijkheid. Deze momenten worden ook gebruikt om de leerlingen even hun verhaal te laten doen en hun ‘irritaties’ te delen. Voor de kinderen is het natuurlijk ook een grote verandering in hun dagelijkse ritme, vooral het missen van de sociale contacten vind ik voor de leerlingen erg vervelend.

Wat vind je het leukste aan coach zijn?

Het leukste aan coach zijn vind ik dat er tijd en ruimte is om met elke leerling een persoonlijke band op te bouwen, dit vind ik heel waardevol. Daarbij vind ik het heel leuk om de leerlingen te motiveren en verder te helpen in hun schoolcarrière, als dit lukt met een leerling geeft dit een trots en fijn gevoel. De middelbare schoolperiode is niet voor elke leerling even leuk, vooral het ‘moeten’ van zoveel dingen botst met de leeftijdsfase waarin zij zitten. Samen hier een weg in weten te vinden en toch mooie schoolresultaten weten te behalen zijn voor mij plezierige momenten die mijn werk als coach erg leuk maken.

Is de term coach niet gewoon een hippere term voor mentor?

Dat zou je misschien denken. Toch is er wel degelijk een verschil. Een mentor koppel ik toch aan een persoon die een leerling hooguit één of twee keer in de week ziet. Hier is de coach vijf dagen per week volledig beschikbaar, waardoor je veel intensiever en inhoudelijker contact hebt met de leerling, dit maakt in mijn ogen het verschil.

Wat is je grootste blunder voor de klas? 

Poeh even nadenken hoor. Ik denk de keer dat ik mee ging doen met de gymles, ik dacht wel even te winnen met het trefbalspel, helaas werd ik als eerste afgegooid..

Heb je een guilty pleasure? Zo ja wat?  

Jazeker, Gossip Girl voor de tiende keer kijken en in één keer het hele seizoen bekijken met heel veel zoetigheid. Oeps…

Heb je nog een boodschap voor de leerlingen van Infinity College?  

Dat ik ontzettend trots op de leerlingen ben hoe zij dit allemaal op hebben gepakt en ik hoop dat we snel weer gezellig met elkaar in het klaslokaal kunnen zitten.

Vragen? Stel ze!

Heb je vragen over een  van de behandelde onderwerpen of over onderwijs in zijn algemeenheid? Neem gerust contact met ons op.
Je kunt ons bereiken via e-mail op info@infinitycollege.nl of  telefonisch via 0320 22 99 26.