Graag stellen we je voor aan Sandy en Eric,  beiden coach bij Infinity College in Rotterdam!

Hi Eric en Sandy, vertel eens, wat was je favoriete vak toen je zelf op school zat?

S: Eerst wilde ik geschiedenis zeggen, maar dat doe ik niet omdat jij geschiedenis geeft, Eric. Dan gym, maar niet alleen vanwege het sporten. Vroeger was ik echt een “geen leren, maar doen”-type. Ik had weinig concentratie. Maar bij gym kon ik lekker mijn energie kwijt en dingen ondernemen! Ik maakte bijvoorbeeld ook les- en trainingsschema’s. 

E: Ik ga ook geen geschiedenis zeggen. Mijn favoriete vak was Engels, omdat ik daar nooit iets voor hoefde te doen. Ik paste de grammatica automatisch goed toe. Daarom wilde ik eerst ook kiezen voor de Lerarenopleiding Engels. Maar ja, dan had ik echt moeten leren om de grammatica uit te kunnen leggen. Dus uiteindelijk heb ik voor geschiedenis gekozen, omdat ik dat makkelijk leer en dan lekker veel kan praten. 

S: Ik vind je niet echt een prater, maar wel een verteller. 

E: Daar heb je gelijk in, mooi gezegd.

Wat vinden jullie het leukste aan het Infinity College en coach zijn?

E: Jou, Sandy! Nee echt, de samenwerking met collega’s. Ik mis Sandy wel nu ze te hard aan het werk is en niet meer naast mijn lokaal niks doet, haha. We zijn hier samen begonnen. 

S: Haha, dan zeg ik: Eric! Natuurlijk ook de samenwerking met collega’s. En vooral de humor. Doordat we samen zijn begonnen hier, voelt de school als “ons kindje”. En ook de leerlingen natuurlijk: als coaches bouwen we echt een goede band op met leerlingen en we zien de ontwikkeling die ze doormaken. Hun zelfvertrouwen groeit en dat resulteert in de hoogst haalbare resultaten voor de leerling. School wordt weer leuk! 

E: Het is ook erg mooi wanneer je bericht krijgt van ouders gedurende het schooljaar, dat hun kind weer zichzelf is. 

Hoe houd je in deze vreemde tijd goed contact met de leerlingen?

E: Ik stuur iedere ochtend een leuk/uniek bericht naar alle leerlingen zodat ze de dag in ieder geval beginnen met een lach. 

S: Verder zijn we ook veel bezig met Google Meet-afspraken. We krijgen berichten en filmpjes met gemaakt werk, we bewaken de voortgang en spreken we met ouders en docenten over de leerlingen. 

Kunnen jullie een typische werkdag beschrijven?

S: We ploffen neer in de lerarenkamer…

E: … en klagen over het openbaar vervoer…

S: … dan drinken we thee of koffie. En Eric drinkt water uit zijn zestig jaar oude plastic flesje. 

E: Verder doen we eigenlijk een heleboel kleine dingen op een dag. Jij natuurlijk ook wat grotere dingen. 

S: We zitten natuurlijk veel in onze groepen waar we planningen bewaken, praten en luisteren naar leerlingen. Maar tussendoor gaan we ook bij elkaar op “bezoek” om dingen te bespreken of gewoon even bij te kletsen. 

.

Is de term coach niet gewoon een hippere term voor mentor?

E: Ik denk het niet. Als coach ben je in de eerste plaats coach en ben je er vrijwel altijd voor je leerlingen. Terwijl je als mentor op het regulier onderwijs vaak in de eerste plaats docent bent, en het mentorschap iets is dat je erbij doet. Op het Infinity krijg je als coach echt de mogelijkheid om je volledig op de leerlingen te richten. 

S: Ja, precies. We werken niet alleen voor de leerling, maar vooral ook mét de leerlingen. Op deze manier kunnen we de leerlingen helpen hun doelen te bereiken. De coaches zijn de hele dag beschikbaar voor de leerling. Ook daardoor kunnen wij heel effectief de schakel zijn tussen leerling, ouders en docent. We zijn echte duizendpoten die met honderd dingen tegelijk bezig zijn.

Wat is je grootste blunder voor de klas? 

S: Ik heb ooit “Blij voor je komst” gezegd voor de klas… Dat wordt nog steeds tegen me gebruikt. Leerlingen hebben er zelfs een tegeltje van gemaakt en dat opgehangen in de klas. 

E: Ik maak voor de klas naar mijn mening vaak hilarische (woord)grappen en hoewel ik dan helemaal in een deuk lig, kijkt de klas me dan meestal vermoeid aan, haha.

Heb je een guilty pleasure? Zo ja wat?  

S: Als mensen vragen wat je guilty pleasure is, antwoorden dat je geen idee hebt waar ze het over hebben. 

E: Ik heb een website gelezen met “30 guilty pleasures die iedereen herkent”, omdat ik geen idee heb wat een guilty pleasure is. 

S: En pizza eten in bed!

E: Oh, dan koop ik na een werkdag op het station soms stiekem chocola.

Heb je nog een boodschap voor de leerlingen van Infinity College?  

S: Stay safe!

E: Hashtag! Iets met dat ze de humor moeten blijven zoeken van alle situaties. 

S: Altijd blijven lachen. 

E: Ja, altijd blijven lachen.

Vragen? Stel ze!

Heb je vragen over een  van de behandelde onderwerpen of over onderwijs in zijn algemeenheid? Neem gerust contact met ons op.
Je kunt ons bereiken via e-mail op info@infinitycollege.nl of  telefonisch via 0320 22 99 26.