Nieuws

Infinity College opent de deuren na de meivakantie

Na een enquête onder onze leerlingen en hun ouders, heeft Infinity College besloten na de meivakantie (per 11 mei) haar deuren weer te openen, los van de uitkomst van de persconferentie van dinsdag 21 april 2020.

Infinity College opent de deuren na de meivakantie

Na een enquête onder onze leerlingen en hun ouders, heeft Infinity College besloten na de meivakantie (per 11 mei) haar deuren weer te openen, los van de uitkomst van de persconferentie van dinsdag 21 april 2020. 

Waarom doen we dit?

Van ouders en ook van leerlingen hebben we begrepen dat zij het fijn zouden vinden als onze vestigingen weer open gaan. Infinity College wil en kan aan die wens tegemoet komen. Het onderwijsconcept van Infinity College  met kleinschalig onderwijs leent zich sowieso goed voor een gecontroleerde heropening. Bovendien heeft Infinity College op haar locaties ruim voldoende ruimte om de anderhalve meter ruimte afstand te kunnen waarborgen. Op de vestiging in Utrecht is de ruimte zelfs al ingericht volgens de RIVM-richtlijnen (zie foto’s). Leerlingen zitten op ruime afstand van elkaar, benodigde materialen tijdens de les kunnen vanaf gepaste plaatsen gepakt worden, et cetera. 

Hoe kunnen we dit waarmaken?

Infinity College biedt kleinschalig (particulier) onderwijs aan en heeft daarom sowieso met kleine groepen leerlingen te maken. De klassengrootte is binnen ons concept wisselend. Het ene moment van de dag is er les in groepjes van 5 tot 10 leerlingen, het andere moment is de leerling in een coachklas met een grotere groep, maar ook dat is nog steeds een kleine groep, maximaal 14 leerlingen. In de nieuwe setting vanaf 11 mei worden deze kleine groepen nog verder opgedeeld namelijk tot maximaal 3 leerlingen per lokaal/ruimte. Daarnaast beschikken we over locaties waar volop ruimte is om de gewenste afstand tot elkaar te waarborgen. Nog meer spreiding wordt gerealiseerd doorat we leerlingen in twee dagdelen gaan ontvangen; de helft van de leerlingen krijgt in de ochtend les en de andere helft van de leerlingen krijgt in de middag les.

Keuzevrijheid voor de ouders en leerlingen

Uit de enquête onder ouders en leerlingen is weliswaar gebleken dat er (sterke) behoefte is aan heropening van de school en live contact tussen leerling, vakdocent en coach, toch wordt niemand verplicht naar school te komen. Ouders en leerlingen hebben dus volledige keuzevrijheid om te bepalen of hun kind naar school komt of dat hij of zij de lessen vanuit huis blijft volgen.
Infinity College is volledig om onderwijs op afstand ingericht, zo konden wij al vanaf dag 2 van de intelligente lock down de lessen op afstand aan de leerlingen aanbieden (dag 1 was voor nodig voor het ophalen van de schoolboeken) . Het online onderwijs gaat ook na 11 mei onverminderd door, zodat leerlingen ook vanuit huis de lessen kunnen volgen. Er zal dus (tijdelijk) een hybride onderwijsvorm aangeboden worden.

Met bovenstaande aanpassingen bieden we onze leerlingen de maximale mogelijkheden om hun leerjaar goed voort te zetten. 

Vragen? Stel ze!

Heb je vragen over een  van de behandelde onderwerpen of over onderwijs in zijn algemeenheid? Neem gerust contact met ons op.
Je kunt ons bereiken via e-mail op info@infinitycollege.nl of  telefonisch via 0320 22 99 26.