Amsterdam Infinity College

Het Nederlandse onderwijssysteem biedt verschillende niveaus van middelbaar onderwijs aan op regulier en particulier onderwijs, waaronder MAVO, HAVO en VWO. In deze blog gaan we dieper in op wat particulier middelbaar onderwijs nu eigenlijk inhoudt, wat de voordelen zijn van een particuliere school en voor wie het geschikt is. 

Particulier onderwijs voor alle niveaus

Particulier onderwijs verwijst naar onderwijsinstellingen die in tegenstelling tot het reguliere onderwijs niet door de overheid gefinancierd worden. Particuliere scholen, ook wel niet bekostigd onderwijs genoemd, worden gefinancierd door investeerders, organisaties of ouders. Kortom, particulier onderwijs moet zelf gefinancierd worden. Particuliere scholen bieden een breed scala aan onderwijsniveaus en -programma’s in kleine klassen met extra aandacht voor de leerlingen. Het onderwijs is maatwerk.

VMBO-TL

Binnen het VMBO wat staat voor Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs, zijn er verschillende leerwegen waarvan de theoretische leerweg er één is. Bij het Infinity College bieden wij leerlingen deze theoretische opleiding aan. De theoretische leerweg richt zich meer op theoretische vakken in vergelijking met andere VMBO-leerwegen. Leerlingen die VMBO-TL volgen krijgen een ruime keuze aan vakken, variërend van talen en exacte vakken tot aan maatschappijleer en kunstvakken. Met een afgeronde VMBO-TL opleiding kan de leerling doorstromen naar HAVO of een opleiding op mbo-niveau 3 of niveau 4 gaan volgen.

HAVO: voorbereiding op hoger beroepsonderwijs

Het Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs, oftewel HAVO, is bedoeld als voorbereidende opleiding voor het Hoger Beroepsonderwijs, het HBO. Particuliere scholen kunnen een meer persoonlijke aanpak bieden en zich hierin richten op de individuele behoeften van de leerlingen. Kleine klassen, extra ondersteuning en flexibiliteit in het onderwijsprogramma zijn vaak kenmerken van particulier onderwijs op havo niveau. Bij het Infinity College werken wij daarom met een persoonlijk coach en worden de vaklessen gegeven met niet meer dan maximaal tien leerlingen in een klas. Hierdoor is er veel aandacht voor de leerling en worden lesuren effectiever.

VWO: voorbereiding op de universiteit

Het Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs, afgekort als VWO, bereidt leerlingen voor op een universitaire bachelor of master opleiding. Particuliere onderwijsinstellingen kunnen zich specialiseren in bepaalde vakgebieden. Bij het Infinity College bieden wij op elk niveau alle profielen aan en een ruim aanbod aan keuzevakken.

Dit zorgt ervoor dat leerlingen zich beter kunnen concentreren op hun academische interesses en doelen. Bovendien kunnen particuliere scholen uitdagender lesmateriaal aanbieden en een intensievere voorbereiding op het universitaire niveau. Bij het Infinity College hoef je je nooit te vervelen, wil jij extra uitgedaagd worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Voordelen van particulier middelbaar onderwijs

Particulier onderwijs biedt verschillende voordelen:

Onderwijs op maat

Iedere leerling is anders en leert anders. Daarom werken wij bij het Infinity College met onderwijs op maat. Een unieke aanpak die met commitment van de leerling leidt tot succes. Met meer dan 75 jaar ervaring weten wij bij het Infinity College dan ook als geen ander hoe je onderwijs echt slim inricht.

Individuele begeleiding

Particuliere scholen bieden vaak meer individuele begeleiding en ondersteuning, wat bijdraagt aan het behalen van goede resultaten. Elke leerling leert op zijn eigen manier. Bij het Infinity College zorgen we daarom dat elke leerling een unieke aanpak krijgt die tot succes zal leiden.

Kleinschaligheid

Er wordt bij het Infinity College vakles gegeven in klassen met maximaal 10 leerlingen. Hierdoor ontstaat structureel veel persoonlijke aandacht en een betere interactie tussen docenten en leerlingen. Lesuren worden effectiever en resultaten zijn opvallend beter. Naast de vaklessen krijgen de leerlingen ook werklessen. Dit zijn lessen waarin de leerlingen onder begeleiding van een coach of docent aan het huiswerk van bepaalde vakgebieden werken.

Flexibiliteit

Het Infinity College is als particuliere onderwijsinstelling flexibeler in het aanbieden van vakken en lesroosters. Hierdoor kan het Infinity College zich feilloos aanpassen aan de behoefte van de leerling. Ben jij een leerling met specifieke interesses of carrièredoelen? Dan komen wij jou tegemoet in een flexibel lesrooster.

Voor wie is particulier middelbaar onderwijs geschikt?

Particulier onderwijs is geschikt voor een breed scala aan leerlingen. Het kan vooral aantrekkelijk zijn voor leerlingen die opzoek zijn naar een meer persoonlijke en gespecialiseerde leerervaring en dat niet vinden op reguliere scholen. Bovendien kan het particuliere onderwijs een goede keuze zijn voor leerlingen met specifieke carrièredoelen of interesses. Maar heb jij bijvoorbeeld dyslexie, faalangst, een vorm van autisme of ben je hoogbegaafd? Dan biedt het Infinity College voor jou misschien ook een goede oplossing omdat er veel aandacht voor jou is als leerling.

In Nederland hebben leerlingen de mogelijkheid om te kiezen tussen openbaar en particulier middelbaar onderwijs. Particulier middelbaar onderwijs voor MAVO, HAVO en VWO is een waardevol alternatief op het regulier onderwijs en kan een uitstekende keuze zijn voor leerlingen die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en individuele ondersteuning tijdens hun middelbare schooljaren.

Benieuwd naar de mogelijkheden van particulier middelbaar onderwijs? Kom dan eens naar een open dag, bekijk hier de aankomende data en meld je aan.